huisarts_960x576fysio_960x576verloskundige_960x576

Moeilijke tijden voor diëtisten

 

Patiënten hebben geen verwijzing meer nodig voor een diëtist. In Amsterdam opende in 2011 een overgewichtpolikliniek de deuren. Gouden tijden voor de diëtetiek? Nee, want de zorg verdween uit het basispakket. De eerste maanden van 2012 naam de klandizie van diëtisten met zo’n 40% af.

 

Hoe hou je als diëtist het hoofd boven water? ROSAlmere reageerde door voor alle diëtisten in Almere een netwerkavond te organiseren. Diëtisten van de Zorggroep en vrijgevestigde diëtisten spraken toen af tot meer uitwisseling en samenwerking te komen. 

De verbindingen die die avond ontstonden hebben geleid tot een aantal gezamenlijke zorgprogramma’s.

 

Samenwerking is de sleutel tot de toekomst. Uit informatie van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten blijkt dat steeds meer diëtisten samenwerkingsverbanden aangaan. In 2010 steeg de betrokkenheid van diëtisten bij monodisciplinaire projecten van 7% naar 18% en bij multidisciplinaire projecten van 13% naar 21%. Een structurele samenwerking opzetten vereist ervaring, tijd, capaciteit. Bovendien is voorzitterschap van een belangenloze partij nodig om een samenwerking optimaal in te richten. ROSAlmere is zo’n belangenloze, onafhankelijke partij. 

Willem (200 x 267)

Willem Goedhart

Adviseur
 

Tel: 06- 319 55 014

Mail: wgoedhart@rosalmere.nl

 

Bereikbaar op: dinsdag en donderdag