huisarts_960x576fysio_960x576verloskundige_960x576

Doorverwijzen is niet hetzelfde als samenwerken

 

Veel Almeerse huisartsen kennen ROSAlmere van de Huisartsen Tweedaagse, Compagnonsdagen, Kemphaandagen en scholingen die ROSAlmere voor de WDH organiseert. Maar ROSAlmere doet meer.

 

ROSAlmere luistert tijdens de bijeenkomsten die we organiseren. Welke onderwerpen komen boven drijven? Waar is behoefte aan? Hoe kunnen wij gestructureerd in die behoefte voorzien? Wie brengen we daarvoor met elkaar in contact? Hoe verankeren we die samenwerking?

 

ROSAlmere haakt aan bij actualiteit. Zo filteren we landelijke informatie en vertalen die naar de Almeerse situatie. Bijvoorbeeld: onder druk van verzekeraars gaan meer vrijgevestigde zorgverleners samenwerken. Die werkwijze wekt weerstand op, want samenwerking gaat gepaard met verlies van (wat) autonomie. ROSAlmere helpt een samenwerking zo evenwichtig mogelijk in te richten.

ROSAlmere reageert op vragen vanuit het werkveld. Bijvoorbeeld: het Flevoziekenhuis gaf aan meer met huisartsen te willen samenwerken. Daarop organiseerden wij een speeddate-lunch met huisartsen en specialisten. Ander voorbeeld: de meldcode huiselijk geweld. Implementatie hiervan binnen de Zorggroep Almere verliep niet vlot genoeg. Als projectleider heeft ROSAlmere dit proces alsnog in goede banen geleid.

 

De core business van een huisarts is: zorg verlenen aan patiënten. De totale zorg is aan meer partijen uitbesteed; de huisarts is de spil. Dat heeft consequenties. Zo moet je overdragen. Maar hoe? Functies delen. Maar hoe precies? Terugkoppelen. Via wie? Iedere zorgverlener ziet in deze dagelijkse praktijk wel punten die beter kunnen. Om een verbetering te realiseren is het nodig dat iemand opstaat die de kar trekt. ROSAlmere is er om die taak op zich te nemen. Voor individuele huisartsen, zowel vrijgevestigden als werkzaam bij de Zorggroep.

Stefan_Wigger (100 x 150)

Stefan Wigger

Adviseur

 

Tel: 06- 538 39 035

Mail: swigger@rosalmere.nl

Werkdagen: Maandagmiddag, dinsdag, donderdag en vrijdag